Istoric

Asociatia  "ORGANIZATIA SOMELIERILOR DIN ROMANIA 2011"

        Desi este cea mai tanara Organizatie de somelieri, din Romania, membrii fondatori ai acesteia sunt somelieri cu experienta in domeniul HO.RE.CA., somelieri profesionisti, si au ales aceasta structura din  dorinta apartenentei la o organizatie deschisa, serioasa, credibila, cu posibilitati de promovare atat a meseriei cat si a membrilor sai.

        Organizatia este o asociatie non-profit, ce isi manifesta deschiderea catre toti somelierii din Romania, care doreste sa evolueze profesional atat pe plan national cat si la competitii de profil din strainatate.

        Strategia Organizatiei se axeaza pe sustinerea pregatirii membrilor sai, prin cursuri de formare profesionala cu cei mai renumiti specialisti din domeniu, cursuri cu finantare proprie, europeana sau din atragerea de sponsorizari.

        Ca Organizatie nou infiintata, ne manifestam deschiderea, in vederea colaborarii cu alte organizatii si asociatii de profil din tara si din strainatate, fara a dori deocamdata afilierea la o structura internationala tutelara. Organizatia, va inainta cererile de afiliere la structurile internationale existente, dupa ce va dobandi suficienta experienta, urmand sa aleaga afilierea la structura internationala cea mai potrivita si cu obiective comune.


O adevarata Organizatie a somelierilor pentru somelieri

         Pentru realizarea acestui proiect, deloc simplu, au fost contactati toti somelierii neafiliati altor structuri, si in urma celor doua intalniri premergatoare, s-a stabilit o adunare generala,  cu scopul de a infiinta aceasta Organizatie, pentru ziua de 11.09.2011, la Sibiu.

         Aici, la Sibiu, membrii fondatori ai Organizatiei, atat cei prezenti cat si cei reprezentati prin imputerniciri au hotarat si aprobat Statutul Organizatiei, Actul Constitutiv si colectivul de conducere al acesteia, prin vot liber exprimat.

         Aceasta Organizatie are 21 (douazecisiunu) de membri fondatori, membri cu drepturi egale in asociatie, cu un Coletiv Director compus din 7 (sapte) membri, care analizeaza,  aproba sau resping, propunerile de activitate a membrilor Organizatiei, fie ca vin din partea presedintelui, fie ca vin din partea membrilor simpli. 

        Pentru cei care doresc sa  cunoasca scopurile, obiectivele, organizarea si principiile Organizatiei, le pot viziona in pagina "Statutul Organizatiei".